MC-120

De MobyLift is een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten

zoals deuren, bladen, panelen en platen op te pakken, te vervoeren en te plaatsen.

Omschrijving

Algemeen

De MobyLift is een handig hulpmiddel om op een ergonomische wijze allerlei producten zoals deuren, bladen, panelen en platen op te pakken, te vervoeren en te plaatsen. De MobyLift is arbotechnisch gezien een verantwoorde investering, is eenvoudig te bedienen, vermindert het aantal beschadigde producten, verhoogt de productiviteit, voorkomt rugklachten en verlaagt het ziekteverzuim.

De MobyLift is ontwikkeld in samenwerking met een aantal gerenommeerde deurmontagebedrijven, waarbij hun kennis en ervaringen zijn gecombineerd met onze expertise om zo tot een praktische tilhulp te komen.

De MobyLift is in meerdere uitvoeringen leverbaar.

MobyLift MC-120
De MobyLift MC-120 is een uitvoering, die speciaal geschikt is voor het transporteren en monteren van binnendeuren, zoals u kunt zien op de video-opname op onze site. Hiervoor is nu ook een optie beschikbaar, waarmee vanaf een stapel kan worden gewerkt.

De MobyLift MC-120 bestaat uit de volgende onderdelen:

 • een rijdbaar onderstel
 • een elektrisch lift- en kantelsysteem
 • een automatische vacuümunit
 • een draadloze elektrische bediening

De MobyLift MC-120 kan snel en eenvoudig in een aantal losse, draagbare onderdelen worden getransformeerd. Dit maakt het makkelijk om de MobyLift in- en uit te laden of naar een andere verdieping van een gebouw te verplaatsen.

De MobyLift wordt geleverd met een 24V lader en is uitgerust met een conditiemeter, waarmee de laadstand continu kan worden afgelezen.

Omschrijving van de MobyLift MC-120
Het onderstel bestaat uit een frame dat rijdbaar is uitgevoerd met vier wielen, waarvan de achterste twee zwenkbaar zijn. Om maximale stabiliteit te bereiken, zijn de zwenkwielen verstelbaar in breedte. Op het onderstel bevinden zich de contragewichten, het 24V AGM accusysteem en de hefmast van het elektrisch lift- en kantelsysteem.

Het elektrisch lift- en kantelsysteem bestaat uit een hefmast, die scharnierend is bevestigd op het onderstel, zodanig dat deze elektrisch omhoog/omlaag kan worden bewogen en naar voren/achteren kan worden gekanteld. Kantelen kan nodig zijn bij het oppakken en plaatsen van producten die schuin tegen een wand staan of bij het rechtop zetten van producten waarbij de overhoekse lengte groter is dan de beschikbare ruimte onder het plafond.

De hefmast zorgt voor de geleiding van het hefblok. Op het hefblok is de automatische vacuümunit gemonteerd, variabel in hoogte in drie standen. Een kopgewricht maakt het mogelijk om de vacuümunit handmatig in allerlei posities te roteren, te zwenken en te side shiften. Het kopgewricht is uitgerust met een snelborg systeem, waarmee alle bewegingen kunnen worden vastgezet, zodat tijdens rijden het product niet vastgehouden hoeft te worden.

De automatische vacuümunit bestaat uit een frame dat is uitgerust met uitschuifarmen, waarop vier zwaar uitgevoerde zuignappen verend zijn gemonteerd. In de vacuümunit bevindt zich het vacuümsysteem, dat volledig self-supporting is uitgevoerd: eenmaal ingeschakeld, houdt het zichzelf automatisch op druk. Elke zuignap is uitgerust met een kraan, waarmee de verbinding met het vacuümsysteem kan worden aan- of afgesloten.

De MC-120 is uitgerust met een draadloze elektrische bediening voor het elektrisch lift- en kantelsysteem.
 

Specificaties

Specificaties van de MobyLift MC-120

 • hefvermogen 120 kg
 • hefhoogte 100 cm
 • neighoek voorover-achterover 37°, elektrisch bediend
 • zwenkhoek kopgewricht linksom – rechtsom 180°, handbediend
 • roteerhoek kopgewricht 360° eindloos, handbediend
 • side shift 7 cm, handbediend
 • gewicht 150 kg

Opties

Voor de MobyLift MC-120 zijn een aantal opties leverbaar, zoals hieronder beschreven.

Mocht u andere wensen hebben ten aanzien van de MobyLift, neemt u dan contact met ons op.

Optie A
bestaat uit een elektrisch aangedreven hefbeugel, waarmee producten liggend vanaf een pallet kunnen worden opgepakt tot een hoogte van 130 cm. De hefbeugel kan zonder gereedschap op elke standaard MobyLift MC-120 worden gemonteerd.

Optie B
De uitvoering van het vacuümframe van de MC-120 is volledig aan te passen aan uw wensen.
 

Prijzen

Voor prijzen en levertijden kunt u zich wenden tot onze distributeurs.

Referenties

Deurenmontage Jonker, Schagen-Holland

Marco Jonker: “Tachtig kilo of meer is al lang geen uitzondering meer. Om dagelijks dat soort deuren af te hangen, is natuurlijk niet goed voor je lichaam. We doen dit werk met twee man, maar als je even alleen bent, lukt het met de MobyLift zelfs in je eentje. Werknemers ervaren aanzienlijk minder lichamelijke belasting. Je komt veel minder gesloopt thuis”.
 

     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

SHR Hout Research, Wageningen-Holland

Bert Roelofs: “Wij gebruiken de MobyLift om deuren in allerlei uitvoeringen en van diverse fabrikanten in kleine cellen te plaatsen voor allerlei beproevingen. De compactheid van de MobyLift speelt hierbij een belangrijke rol. De MobyLift past ons perfect, hij kan alles, is prettig om mee te werken, is compact en de prijs is redelijk. Bovendien krijgen we positieve reacties van onze klanten en dat vinden wij ook belangrijk”.
 

     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deurenafhangbedrijf Coevert B.V., Culemborg-Holland

Vincent Coevert: “Hier waren we 67 mm dikke deuren aan het inhangen (120 min brandwerend).
Deze deuren zijn met de hand niet te tillen, maar met behulp van de lift geen centje pijn.
Het inhangen gaat soepel, eenvoudig en schade vrij.
Voorheen hingen we deze deuren handmatig in en dat is dan een hele wedstrijd.
Met behulp van de lift doen we er meer per dag en zijn we 's avonds minder vermoeid”.
 

     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Lowijs Deuren, Zuidwolde-Holland

Gerrit Lowijs: “Vandaag zijn de eerste deuren met de MobyLift erin gehangen. Dit ging heel goed zo’n eerste keer. Echt makkelijk in gebruik. Zeer blij met de aanschaf. Ook mijn collega Peter ging het werken met de MobyLift heel goed af. Ook hij is zeer tevreden over het gebruik".
 

     

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Sikkema Bouw, Noordhorn-Holland

Karel Sikkema over de MobyLift MC-120: “Een perfect apparaat, helemaal goed!”.
 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Deurhangersbedrijf Wijkniet BV, Gorinchem-Holland

Sven Wijkniet huurt inmiddels regelmatig de MobyLift MC-120-H: “De deuren zijn gemiddeld 54 mm dik en maximaal 125 kilo. Met de MobyLift is het werk een stuk prettiger geworden”.
 

     

Copyright © 2024 MobyProducts. MobyProducts hanteert de Metaalunie Voorwaarden.

Realisatie door MindProductions.nl.